Veckans träning (v. 25)

I måndags blev det gästträning hos Lunds TK, en mycket trevlig klubb. Vädret bjöd på en svettig temperatur och även lokalen bjöd på detta. Pratade med lite olika lyftare och fick reda på hur bältet påverkar stabiliteten. Hos FKSK är det ingen som har bältet högt men det fanns däremot hos några på Lunds TK och det skapade nyfikenhet hos mig. Det är så här att ett högt satt bälte stabiliserar bröstryggen lite och lågt satt stabiliserar ländryggen mer. I knäböj är det vanligen lågt satt som gäller eftersom stången håller bröstryggen rak. Men i marklyft är hela ryggen fri och därmed lite mer utsatt.

Passet blev även medeltungt, tunga ettor men inte grisigt tunga. Lunds TK får också bra betyg, rätt stuk på gymmet och trevligt folk!

 

I torsdags blev det ett tyngre pass, tunga ettor men de kändes ändå lätta. Självförtroendet har kommit tillbaka nu, dock saknas viktvana som gör att jag blir nervös, framförallt i böjen. Kvartsböjar fick läggas in i schemat för att inte bli överväldigad av stångens tyngd. På serie 2 var jag så laddad att jag inte kände av stångens tyngd, numera är jag inte lika taggad och lättladdad därav den tunga känslan.

I marklyft testade jag att ha bältet högt upp och ja, jäklar! Ett så snyggt marklyft har jag nog inte gjort på länge.

Marklyft med högt bälte

Och idag, lördag, var jag och hälsade på Sundbybergs TK för andra gången och träffade några jag inte sett tidigare och det var trevligt. Dock tog mitt pass inte ens en timme och mestadels stod jag och snackade ;) Det blev alltså ett lätt pass med lätta ettor för att inte ha sönder det jag fick i torsdags. På måndag blir det lite lätt också, så får vi se hur det blir. Målet är att bevara återhämtningen så att jag kan prestera någorlunda bra i tv-rutan på SM!