Krönika SM

Hej alla!

Skrivit en något försenad liten text om SM i styrkelyft.

Falkenbergs kraftsportsklubb var med och arrangerade årets upplaga av SM i klassisk bänkpress och klassiskt styrkelyft. Evenemanget utspelade sig under SM-veckan i Halmstad och var en stor möjlighet för klubben att visa sig kapabel att delta och bidra till större arrangemang inom styrkelyftsvärlden.

Det är verkligen slående hur pass mycket som faktiskt krävs för att ett sådant här evenemang ska gå i lås. Klovar-teamen måste synkas och fungera tillsammans, sekretariat och teknik får inte strula. För att inte tala om allt som fysiskt måste riggas upp, tävlingsflaket, uppvärmningsställningar, reklamskyltar, jurybord, elektronik, vikter ska placeras ut, någon måste ordna mat till de som arbetar osv. Det är väldigt mycket som ska klaffa och det krävs organisatorisk och personell förmåga för att klara av det. Vi är från FKSKs sida mycket nöjda med arrangemanget. Gänget från Falkenberg levererade en kvalitativ insats både med riggning och uppsättning av lyftarflak och ställningar, samt insatsen med klovar-team under bänkpressen. Detta uppmärksammades också av flera personer, såväl av andra medarrangörer som domare under dagarna. Evenemanget har satt FKSK på kartan inom Svenskt styrkelyft som en kvalitativ klubb som hanterar ansvar och klarar av även större arrangemang. Mycket roligt!  Falkenbergs kraftsportklubb är en förhållandevis liten klubb och jag vill återigen poängtera hur otroligt roligt det är att vi kan vara med i SM-sammanhang.

Sen får vi förstås inte glömma bort att FKSK också faktiskt var representerade på flaket. Klubben ställde upp med 3 lyftare, samtliga i klassisk bänkpress. Våra tre lyftare var Joakim Hallberg i -105kg, Fredrik Larsson i -93 och Oliver Ericsson i -93kg.

Oliver var den som lyckades bäst och nådde till en fjärdeplats i viktklassen med ett fint lyft på 182,5kg, mycket skickligt och vi hoppas nog alla på pallplacering till nästa år! Fredrik Larsson fick 157,5kg, vilket räckte till en niondeplats. Joakim Hallberg fick 165kg med sig från tävlingen och slutade på en tolfteplats.

Klubben tackar alla som gav av sin tid och engagemang för att vi skulle kunna vara med och arrangera vad som flera bedömde som det bästa Styrkelyfts-SM någonsin. Tack!

/E